fbpx

De vierde editie in een reeks aan webinars via Indo Business Club en INYS gaat over batik & ikat – Indonesische stoffen. Het webinar wordt gegeven door Lara Peeters.

 

Tijdens dit webinar zal INYS’ Nike van der Velde Lara intervieuwen over batik en ikat. Dit webinar is deels om te informeren, deels om te inspireren. Op een laagdrempelige en persoonlijke manier kunnen deelnemers de basis van batik en ikat leren. Je krijgt inspiratie om deze Indonesische stoffen te dragen (via LARAS of andere bedrijven) of om ermee te werken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Over mijn familie en mij
  • Over LARAS
  • Wat is batik?
  • Wat is Ikat?
  • Hoe wordt batik gemaakt?
  • Hoe wordt ikat gemaakt?
  • Wat is het verschil tussen handgemaakte batik & ikat en print?

 

Over LARAS

Met LARAS verbindt Lara Peeters Indonesische stoffen, zoals batik en ikat, met Nederlandse fashion designers. Als eerbetoon aan haar Indo roots. LARAS producten staan voor het met trots uitdragen van onze roots.

 

Over de spreker

Lara Peeters en haar verhaal over batik en ikat staat centraal in dit webinar:

“Toen ik opgroeide, zag ik veel mooie Indonesische kleding, zoals die van mijn moeder voor haar Javaanse dans of wanneer we naar familiebruiloften in Indonesië gingen. En ons hele huis lag vol met deze prachtige kleden. Een paar jaar geleden ben ik mijn Indonesische roots gaan verkennen. Steeds meer leren over dit handgemaakte textiel en de kunstenaars die deze doeken met zoveel liefde en toewijding maken. Ik kwam er zelfs achter dat de oma van mijn moeder Indonesische batik maakte. Ik ben zo trots dat deze prachtige kunst deel uitmaakt van mijn familiegeschiedenis.” Zie ook LARAS op Instagram.

 

LARAS - Lara Peeters

Foto komt uit de Moesson, fotograaf: Stefan Rustenburg

Praktische informatie

Wanneer:  zaterdag 13 juni 2020 | 11:00-12.00 uur
Hoe: Webinar via Zoom
Wat: Webinar batik & ikat – Indonesische stoffen
Kosten: gratis

Aanmelden: https://forms.gle/7cHypJDv1wHqv5Bf6

Na aanmelding krijg je de link van de Zoom meeting toegestuurd
Maximaal aantal deelnemers: 80

Voertaal: Engels

 

Wil je zelf ook een webinar houden via Indo Business Club, neem dan contact met ons op via info@indobusinessclub.nl