Over Indo Business Club

De Indo Business Club is een netwerkorganisatie voor en door professionals, die haar leden op uiteenlopende manieren ondersteunt en faciliteert bij succesvol ondernemen en samenwerken. Met onze activiteiten creëren wij een platform waar zaken doen tussen Nederland en Indonesië centraal staat. De Indo Business Club is in 2008 opgericht door Koos Lefeber als social network group van LinkedIn. Sinds 23 maart 2016 is onze rechtsvorm een stichting.

Bestuur Indo Business Club

Fajar Ramadhany - voorzitter penningmeester - bestuur Indo Business Club

Fajar Ramadhany – voorzitter

Fajar Ramadhany houdt zich voornamelijk bezig met de externe relaties en de Indonesia Business Desk van de Indo Business Club. In 2019 nam hij het voorzitterschap over van voormalig voorzitter Jane Kim. In het dagelijks leven is hij zelfstandig adviseur en ondernemer. Fajar doet veel zaken in en met Indonesië. Zijn ervaring, netwerk in Indonesië en goede zakelijke relatie met de Indonesische overheid komen goed van pas voor mede-ondernemers die Indonesië willen ontdekken. Fajar gelooft sterk in het delen van kennis, ervaring en netwerk. Dit sluit aan bij het gedachtegoed van Indo Business Club die dit nog eens op warme en vertrouwde wijze weet te brengen.

Jeff Bolte - secretaris - bestuur Indo Business Club

Jeff Bolte – secretaris

Jeff Bolte  is sinds januari 2019 toegetreden tot het bestuur in de rol van secretaris. Hij zal zich o.a. bezig houden cq Fajar assisteren met de Indonesia Business Desk van de Indo Business Club. Jeff woont en werkt in Leiden. In het dagelijks leven is hij zelfstandig financieel adviseur. Vanuit zijn kantoor in  Leiden centrum, op loopafstand van het centraal station, geeft hij zijn klanten hypotheekadvies. Daarnaast heeft hij ruime ervaring op het gebied van pensioenadvies en (groot)zakelijke verzekeringen. Hij is een groot sportliefhebber, vooral het kijken naar sport. Maar speelt zelf ook graag tennis en golf en met mooi weer rijdt hij een rondje op zijn racefiets.

Helena Smit - communicatie - bestuur Indo Business Club

Helena Smit – communicatie

Helena Smit ondersteunt sinds 2018 de Indo Business Club op het gebied van marketing en communicatie. In het dagelijks leven is zijn praktijkadviseur/ondernemerscoach voor paramedici (diëtisten, fysiotherapeuten, logopedisten ed) met een eigen praktijk en daarnaast als projectmanager/-begeleider actief in de paramedische gezondheidszorg.

Als uit de hand gelopen hobby organiseert zij Indofoodtours in Den Haag en komt in de 2e helft van het jaar haar culinaire magazine RAKUS op de markt.

Peter Tjia - ledenwerving - bestuur Indo Business Club

Peter Tjia – ledenwerving

Door een rondreis in Indonesië van 2017 is Peter Tjia meer en directer in aanraking gekomen met zijn roots. De reis heeft hem zoveel meer gebracht dan hij had verwacht. De prachtige ontmoetingen, het ontmoeten van familie die hij nog nooit eerder had ontmoet, reizen per boot, trein, vliegtuig en auto, de bezoeken aan verschillende mooie plekken, de activiteiten die ze hebben gedaan, het heerlijke eten, de massages die ze hebben ontvangen enzovoort. Het voelde als thuiskomen.

Terug in Nederland besefte hij dat hij meer voor en met Indonesië wilde doen. Hij is gestart als Social en Digital Entrepreneur met de focus op Indonesië. Nu werkt hij voor en met de ARATOS GROEP, een groep bedrijven actief in verschillende innovaties op het gebied van Data, Space, Security en ICT. Naast CEO voor hun Nederlandse activiteiten is hij ook verantwoordelijk voor de uitbreiding naar Indonesië.

Als mede-bestuurder van Indo Business Club hoopt hij een actievere bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van deze mooie en bijzondere business club. 

(c) 2022 Indo Business Club

Indo Business Club
KvK: 65658930
Privacyverklaring