fbpx

Over Indo Business Club

De Indo Business Club is een netwerkorganisatie voor en door professionals, die haar leden op uiteenlopende manieren ondersteunt en faciliteert bij succesvol ondernemen en samenwerken. Met onze activiteiten creëren wij een platform waarop Indische en Molukse mensen met een zakelijke oriëntatie elkaar ontmoeten.

 

De Indo Business Club is in 2008 opgericht door Koos Lefeber als social network group van LinkedIn. Sinds 23 maart 2016 is onze rechtsvorm een stichting.

 

 

Indo + Business + Club

 

Onze activiteiten kenmerken zich door sfeer, warmte en een uniek thuisgevoel: Indo + Business + Club. Zakelijk gaat bij ons altijd samen met informeel, gezellig, persoonlijk en laagdrempelig. Dat zie je terug in de evenementen die wij organiseren zoals het Indo Business Café (netwerkborrel) en de Ronde Rijsttafel. De Ronde Rijsttafel is een mix van inspirerende gastsprekers, gefaciliteerd netwerken en Indonesian cuisine.

 

 

 

Het bestuur

Fajar Ramadhany

Fajar Ramadhany

Voorzitter

Fajar Ramadhany houdt zich voornamelijk bezig met de externe relaties en de Indonesia Business Desk van de Indo Business Club. In 2019 nam hij het voorzitterschap over van voormalig voorzitter Jane Kim. In het dagelijks leven is hij zelfstandig adviseur en ondernemer. Fajar doet veel zaken in en met Indonesië. Zijn ervaring, netwerk in Indonesië en goede zakelijke relatie met de Indonesische overheid komen goed van pas voor mede-ondernemers die Indonesië willen ontdekken. Fajar gelooft sterk in het delen van kennis, ervaring en netwerk. Dit sluit aan bij het gedachtegoed van Indo Business Club die dit nog eens op warme en vertrouwde wijze weet te brengen.

Jeff Bolte

Jeff Bolte

Secretaris

Jeff Bolte  is sinds januari 2019 toegetreden tot het bestuur in de rol van secretaris. Hij zal zich o.a. bezig houden cq Fajar assisteren met de Indonesia Business Desk van de Indo Business Club. Jeff woont en werkt in Leiden. In het dagelijks leven is hij zelfstandig financieel adviseur. Vanuit zijn kantoor in  Leiden centrum, op loopafstand van het centraal station, geeft hij zijn klanten hypotheekadvies. Daarnaast heeft hij ruime ervaring op het gebied van pensioenadvies en (groot)zakelijke verzekeringen. Hij is een groot sportliefhebber, vooral het kijken naar sport. Maar speelt zelf ook graag tennis en golf en met mooi weer rijdt hij een rondje op zijn racefiets.

“Ik sta te trappelen om mijn bijdrage te leveren aan de verdere groei van de Indo Business Club waarbij leden en overige belangstellenden zich thuisvoelen bij een mix en juiste balans tussen zaken doen en socializing.”

Helena Smit

Helena Smit

Marketing & communicatie

Helena Smit ondersteunt sinds 2018 de Indo Business Club op het gebied van marketing en communicatie. Naast deze werkzaamheden is zij met Visibilitas freelance inzetbaar. Zij helpt bedrijven en organisaties hun (online) zichtbaarheid te vergroten, met name in de gezondheidszorg, culinaire en reissector. Middelen die zij hier voor inzet zijn onder andere het schrijven van artikelen/blogs/persberichten, het maken en ‘vullen’ van websites en het managen van social media.

Peter Tjia

Peter Tjia

Bestuurslid

Door een rondreis in Indonesië van 2017 is Peter Tjia meer en directer in aanraking gekomen met zijn roots. “De reis heeft me zoveel meer gebracht dan ik had verwacht. De prachtige ontmoetingen, het ontmoeten van familie die ik nog nooit eerder had ontmoet, reizen per boot, trein, vliegtuig en auto, de bezoeken aan verschillende mooie plekken, de activiteiten die we hebben gedaan, het heerlijke eten, de massages die we hebben ontvangen enzovoort. Het voelde als thuiskomen.”

 

Terug in Nederland besefte hij dat hij meer voor en met Indonesië wilde doen. Hij is gestart als Social en Digital Entrepreneur met de focus op Indonesië. Nu werkt hij voor en met de ARATOS GROEP, een groep bedrijven actief in verschillende innovaties op het gebied van Data, Space, Security en ICT. Naast CEO voor hun Nederlandse activiteiten is hij ook verantwoordelijk voor de uitbreiding naar Indonesië.

 

Vorig jaar ben ik in aanraking gekomen met de Indo Business Club en hoop nu als mede-bestuurder een actievere bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van deze mooie en bijzondere business club.